Bülent Uygun: “Allah’ın izniyle düşmeyeceğiz”

bulent-uygun-allahin-izniyle-dusmeyecegiz-MH5BJc9l.jpg

İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Yöneticisi Bülent Uygun, ligde kalmak için sonuna kadar uğraş edeceklerini belirterek, “Gerekirse altyapıdaki genç evlatlarımızla bunu başaracağız. Gerekirse de tribünden 11 tane aslan yavrusu alıp onlarla gayret edeceğiz. Zira Kayserispor’un arması da forması da çok bedelli.” dedi.

Uygun, kulüp tesislerinde Türkiye Kupası 5. Çeşit 2. maçı hazırlıkları öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Gaziantep FK maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıktıklarını fakat işlerin istedikleri üzere gitmediğini belirten Uygun, “Gaziantep FK dönem başında hem yönetimsel manada hem de sportif takım manasında önemli bir yapılaşmaya gitti. Düzgün bir ekip kurdular lakin içeride düşünceleri vardı. Biz de bunu kıymetlendirmek istiyorduk. Artem Kravets’in bir penaltısı çalınmadı. Hakem göremedi o konumu. VAR’ın başındakiler de zati hiç bir vakit göremiyor. Göremedikleri durumlarla bir kentin yazgısıyla oynuyorlar. Diğer kadroya gelince de olmayan faulü bile çalıyorsunuz.” sözlerini kullandı.

Taraftarların kendilerini Gaziantep’te de yalnız bırakmadığını vurgulayan Uygun, şöyle devam etti:

“Ben geldikten sonra dönem başında kurulan ekibin yaklaşık yüzde 60’ı gitti. Bu da alternatif takım kurmamızı imkansız hale getiriyor. Altyapıdan 4-5 oyuncu destek yaptık. Bu biçimde uğraş ediyoruz. Buna karşın kalan kahramanlar bizim için bedelli. Bu asil kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu çabayı sonuna kadar vereceğiz. Alandaki çabadan mutlaka mutluydum. Ben yalnızca oraya kadar gelen yaklaşık 2 bin taraftarımıza galibiyeti armağan edemediğimiz için üzülüyorum. Artık önümüzde bir kupa bir de lig maçı var. Kupadaki Manisaspor maçında altyapıdaki çocuklarımızı görme imkanımız olacak. Ondan sonra bu ligde yedek oyuncularıyla bile şampiyonluğa oynayabilecek olan Medipol Başakşehir’le oynayacağız. Çok şiddetli bir maç olacak. Taraftarlarımızın takviyesi burada çok değerli. Onların dayanağıyla inşallah bu maçı da alacağız.”

– Sakatlıklar Uygun’u düşündürüyor

Takımdan ayrılan oyuncuların yanı sıra sakatlıkların da peşlerini bırakmadığını anlatan Uygun, “Bernard Mensah yaşadığı sakatlığından ötürü yaklaşık 10-11 gün koşuyla devam edecek. Trabzonspor maçının olduğu gün alana çıkabilecek. Biz de onu alana çıktığı birinci gün riske atmayız. Münasebetiyle Bernard Mensah devreyi kapattı. Hem buradaki süreç hem de devre ortasındaki vakitte güzelleşerek ikinci yarı ortamızda olacak. Bunun dışında Yasir Şubaşı ve Brice Dja Djedje’nin de sakatlıkları mevcut.” tabirlerini kullandı.

– “Sonuna kadar çabaya devam edeceğiz”

Transfer konusuna da değinen Uygun, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Transfer konusunda yetkili bir takımımız var. Bu takıma bugün eski oyuncumuz Gökhan Ünal da katıldı. Ben onlara mevkisel olarak söyleyeceklerimi söyledim. Gerekli transferler yapılırsa bizi daha hoş günler bekliyor. Doğal ki bunlar ekonomik dayanaklara bağlı. Bundan evvelki süreçlerde ekonomik manada takviye alan kadroların başardıkları ortada. Ben esasen inanıyorum. Sonuna kadar gayrete devam edeceğiz. Gerekirse altyapıdaki genç evlatlarımızla bunu başaracağız. Gerekirse de tribünden 11 tane aslan yavrusu alıp onlarla uğraş edeceğiz. Zira Kayserispor’un arması da forması da çok bedelli. Bu kadronun düşmeyeceğine sonuna kadar inanıyorum. Ne kadar güç koşullarda olursak olalım ne kadar oyuncu giderse gitsin kalan kardeşlerimizle Allah’ın müsaadesiyle düşmeyeceğiz.”

Yardımcı antrenör olarak vazifeye başlayan Gökhan Ünal da “Yuvaya geri dönmek çok hoş. Ben ismimi de cismimi de futbol topluluğuna Kayserispor’la duyurdum. Bülent hoca arayınca hiç düşünmeden kabul ettim. Kayserispor olunca gerisi teferruattır. İnşallah Kayserispor’u hak ettiği yere taşıyacağız. Buradaki eski aile ortamını oluşturmak için çabalayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

– Antrenman

İstikbal Mobilya Kayserispor, 19 Aralık Perşembe günü Türkiye Kupası 5. Çeşit 2. maçında deplasmanda Manisa FK ile oynayacağı maçın hazırlıklarına kulüp tesislerinde yaptığı idmanla başladı.

Gaziantep FK maçında oynayan oyuncular koşu ve yenileme idmanı yaparken öbür oyuncular dar alanda pas çalıştı.

Antrenman yarı alanda çift kale maçla sona erdi.

Exit mobile version