Son dakika haberi: SOKAK KÖPEĞİ, 3 GÜN ORTAYLA 2 KARDEŞİ ISIRDI; O ANLAR KAMERA

son-dakika-haberi-sokak-kopegi-3-gun-ortayla-2-kardesi-isirdi-o-anlar-kamera-lrQRgu4v.jpg

MANİSA’nın Yunusemre ilçesinde, bir sokak köpeği evvel Mustafa Kerem Ergül’ü (9) kalçasından, 3 gün sonra da kız kardeşi Cennet Ergül’ü (6) sırtından ısırdı. İki kardeşi mahalledeki bir restoran işletmecisi kurtarırken, o anların bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Aile sorumlular hakkında şikayetçi olup, hata duyurusunda bulunurken, sokak köpeği belediye takımları tarafından yakalanıp, barınağa götürüldü.

Muradiye Mahallesi’nde, geçen 10 Ekim’de, sokakta bisiklet süren Mustafa Kerem Ergül’e bir sokak köpeği saldırdı.

Bisikletinden atlayıp kaçmaya çalışan Ergül’ü yakalayan köpek, yere düşürüp, kalçasından ısırdı. Durumu fark eden mahallede restoran işleten Yüksel Demirci (49), tarafından kurtarıldı. Yaşanan bu olaydan 3 gün sonra tıpkı sokak köpeği bu defa, Ergül’ün sokakta koşan kız kardeşi Cennet Ergül’e saldırıp, sırtından ısırdı. Küçük Cennet de ağabeyi üzere Demirci tarafından kurtarıldı. İki kardeşe götürüldükleri Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’nde önlem emeliyle kuduz aşısı vuruldu. O anlar, yakındaki bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Ergül ailesi, sorumlular hakkında şikayetçi olup, savcılığa cürüm duyurusunda bulundu. Olayın akabinde Yunusemre Belediyesi takımları, sokak köpeğini yakalayıp, barınağa götürdü. Köpeğin kuduz olmadığı öğrenildi.

3 gün ortayla 2 kardeşi sokak köpeğinden kurtaran Yüksel Demirci (49), yaşananları anlattı. Hayvan düşmanı olmadıklarını lakin başıboş köpekler konusunda yardım beklediklerini belirten Demirci, Köpeklerle başımız belada. 3 gün ortayla 2 çocuğu köpek ısırdı. Köfte yapıyordum. Çocuğun bağırışını duydum. Koştuğumda aslında çocuğu altına almıştı. Çocuğu kurtardık, köpeği uzaklaştırdık. Lakin çocuğu ısırdığı için yaralıydı. 3 gün sonra, farklı bir biçimde birebir çocuğun kardeşini yeniden birebir köpek ısırdı. Biz tahlil istiyoruz, bu köpeklerin toplanmasını ve yardımcı olunmasını istiyoruz. Hayvan düşmanı değiliz, bizim de kedimiz, köpeğimiz, kuşlarımız var. Yalnızca başıboş hayvanlar noktasında yardım bekliyoruz sözlerini kullandı.

‘ARTIK TEDBİR ALINMALI’

Duruma reaksiyon gösteren mahalle sakinlerinden Figen Sardaş (35), Muradiye artık sokak köpekleri nedeniyle yaşanılmaz hale geldi. Hepimiz hayvanseveriz, benim de hayvanlarım var lakin bu sokak köpeklerinin toplanıp, korunaklı, uygun bir alanda yaşamaları sağlanmalı. Zira, çocuklarımız dışarı çıkar çıkmaz saldırıyorlar. Çiğ etle beslendikleri için de saldırgan oluyorlar. Sokak köpekleri tarafından ısırılan kişi sayısı bir değil, iki değil. Artık bir tedbir alınmalı diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yeni
Exit mobile version