Ayşe Begüm Onbaşı kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Masterchef konuğu Ayşe Begüm Onbaşı’nın hayatı ve biyografisi!

ayse-begum-onbasi-kimdir-kac-yasinda-nereli-meslegi-ne-masterchef-konugu-ayse-begum-onbasinin-hayati-ve-biyografisi-GWsbWPC1.jpg

Bugün Masterchef’e birbirinden bedelli isimler konuk olacak. Konuk olan isimler ortasında Ayşe Begüm Onbaşı geliyor. Pekala, Ayşe Begüm Onbaşı kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Ayşe Begüm Onbaşı’nın hayatı ve biyografisi nedir? İşte ayrıntılar…

AYŞE BEGÜM ONBAŞI KİMDİR?

Ayşe Begüm Onbaşı (d. 9 Aralık 2001; Akhisar), Türk aerobik jimnastikçidir. 11 yaşından beri ulusal formayı taşıyan Ayşe Begüm Onbaşı Red Bull atletidir. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında altın madalya kazanmıştır.

Ayşe Begüm Onbaşı doğum tarihi : 9 Aralık 2001

Ayşe Begüm Onbaşı kaç yaşında : 20 yaşında

Ayşe Begüm Onbaşı nereli : Manisa

Ayşe Begüm Onbaşı mesleği ne : Aerobik Jimnastikçi

Güney Kore’de Haziran 2016’da düzenlenen 14. Dünya Aerobik Jimnastik Şampiyonası’nda 15-17 yaş kategorisinde altın madalya kazandı.

2021’in Mayıs ayında Bakü’de düzenlenen 16. Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda Büyük Bayanlar kategorisinde uğraş eden Ayşe Begüm Onbaşı, topladığı 21.850 puanla mesleğinin birinci büyükler dünya şampiyonluğuna erişmiştir.

Erken dönemi

Ayşe Begüm Onbaşı, 9 Aralık 2001 tarihinde tekstilci bir baba olan Serkan Onbaşı ve eşi Seçil’in birinci çocuğu olarak Manisa’nın Akhisar ilçesinde dünyaya geldi. 3 yaşında spor ile tanışan ve o günlerde Akhisar’da bale eğitimi alan başarılı sportmen, İspanyol bale öğretmeninin dikkatini çekmesiyle birlikte, hocasının ailesini yönlendirmesi sayesinde jimnastiğe yöneldi. Altı yaşından itibaren idmanlarına Manisa Celal Bayar Üniversitesinde aerobik jimnastik antrenörü Gürkan Er nezaretinde devam etti. Haftanın 5 günü konutundan yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki idman salonuna giderek sporunu geliştirip vakit içinde dünya çapında bir jimnastikçiye dönüştü.

2019 yılı prestijiyle Akhisar Anadolu Lisesinden mezun oldu.

Spor kariyeri

Profesyonel spor hayatına 7 yaşında başladı. Başlangıçta küme etkinliklerinde yarıştı. 8-9 ve 10-12 yaş kategorilerinde başarılı oldu. 2011-2012’de ulusal kadroya kabul edildi ve Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Bulgaristan’daki milletlerarası müsabakalara katıldı. Daha sonra ferdî aktiflikte müsabakaya başladı. Akhisar Anadolu Lisesinden 2019 yılında mezun olan Onbaşı, 2019 yılı sonuna kadar spor çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyespor Spor Kulübü bünyesinde sürdürdü. Onbaşı, Ocak 2020 tarihinden itibaren Akhisar Belediyespor’a katılmış olup spor çalışmalarını burada sürdürmektedir. Onbaşı her müsabakada üç karşılaşmada yarışıyor. Performansı sırasında düşmesine karşın Meksika’da düzenlenen 2015 Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Güney Kore, Incheon’da düzenlenen 2016 Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda, Genç Bayanlar Kişisel kategorisinde altın madalya kazandı. Dünya şampiyonaları öncesinde gençler için birebir yerde düzenlenen 7. Dünya Yaş Kümesi Karşılaşmalarında kadro arkadaşları Mehmet Ercoş ve Deniz Şahin ile birlikte Trio etkinliğinde gümüş madalya kazandı. Onbaşı, İspanya Guadalajara’daki 2. Akdeniz Şampiyonası 2017’den ve Portekiz Cantanhede’deki 7. Memleketler arası Açık Karşılaşma 2017’den toplam üç altın madalya ile döndü. İtalya, Ancona’da düzenlenen 2017 Aerobik Jimnastik Avrupa Şampiyonası’nda Genç Bayanlar Ferdî etkinliğinde bir altın madalya daha yakaladı. Fas Marakeş’teki 2018 Gymnasiade’de gümüş madalya kazandı. Portekiz Guimarães’da düzenlenen 2018 Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda Genç Bayanlar Ferdî etkinliğinde bronz madalya kazandı.

Temmuz 2016 prestijiyle “Madalya Canavarı” lakaplı Onbaşı, ulusal ve milletlerarası yarışlarda 35 altın madalya da dâhil olmak üzere 60’tan fazla madalya kazandı.

Masterchef 2022:

Ayşe Begüm Onbaşı, 21 Ekim Cuma 2022 tarihinde Masterchef programına konuk olan isimler ortasında geliyor.

Exit mobile version