Samsunspor’dan Hüseyin Eroğlu’ndan penaltı çözümü

samsunspordan-huseyin-eroglundan-penalti-cozumu-QnKQZIFl.jpg

AJANSSPOR – HABER

Samsunspor, Spor Toto 1. Lig’in birinci 7 haftasında 3 farklı maçta penaltı kazandı. Kırmızı-beyazlılarda kazanılan penaltılar Hasan Kılıç, Fernando Boldrin ve Douglas Tanque tarafından gole çevrilemedi. Teknik Yönetici Hüseyin Eroğlu, Bandırmaspor maçında kaçan son penaltıdan evvelki idmanda 8 futbolcu ile yemeğine penaltı vuruşu çalıştıklarını, futbolcuların tamamının penaltıyı gole çevirmesinden ötürü yemek ısmarladığını tabir etti.

“Antrenmanda penaltı çalıştık 8 futbolcu da gole çevirdi”

Bu dönem kazanılan tüm penaltıların kaçması hakkında açıklamalarda bulunan Hüseyin Eroğlu, “Kaçan penaltılar üzücü. Penaltı kaçar lakin 7 maçta 3 penaltının kaçması ve skoru etkilemesi üzücü. Penaltı kaçtıktan sonra birçok yorum yapılabilir. Kimin penaltı kullandığı tartışılabilir ancak ben geldikten sonra bunun çalışmasını da çok yaptık. En az 7-8 oyuncuma penaltı çalıştırdım. Hatta futbolcularımla penaltı atışı konusunda yemeğine teze girdim. Hepsi penaltı vuruşunu gole çevirdi ve ben yemek ısmarladım. En azından futbolcularımı motive etmek için yemek kaybettim ancak hiç kaçırmaz diye düşündüğümüz bir oyuncu kaçırdı. Geriye dönüp bir şeyi değiştiremeyiz. Penaltı manasında öteki oyuncularımızı da hazırlayacağız. Yalnızca 1 değil, 2-3 bireye penaltı vazifesi vereceğiz. Kim kendini en uygun hissediyorsa o penaltıyı kullanacak. Son maçta kaçan penaltıyla ilgili birinci yazığımız isim Douglas Tanque’ydi lakin penaltı kaçtı. Bundan sonraki maçlarda penaltıları kıymetlendirmek istiyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

Samsunspor bu dönem ligin birinci 7 haftasında 3 farklı maçta penaltı kazanmıştı. Kırmızı-beyazlılar birinci olarak ligin 3. haftasında Erzurumspor FK deplasmanında 90+2. dakikada maç 2-2 iken penaltı kazandı. Bu penaltıdan topun başına geçen Hasan Kılıç, kaleciyi geçemedi. Müsabaka penaltının akabinde 2-2 sonuçlandı ve Karadeniz temsilcisi 2 puan kaybetti.

Ligin 4. haftasında alanında Manisa FK’yı ağırlayan Samsunspor, maç 0-0 iken 44. dakikada kazandığı penaltıyı Fernando Boldrin kaçırdı. Maç, Manisa FK’nın son dakikalarda gelen golüyle 1-0 sonuçlandı ve kırmızı-beyazlılar 1 puanı kaçırdı.

Son olarak ligin 7. haftasında deplasmanda Bandırmaspor ile karşılaşan Samsunspor, 0-0 giden maçta 60. dakikada Douglas Tanque’nin kullandığı penaltı vuruşundan yararlanamadı. 0-0 sona eren maçta kırmızı-beyazlılar 2 puandan daha kaybetti.

Samsunspor; Manisa FK, Erzurumspor FK ve Bandırmaspor maçlarındaki penaltıları gole çevirse 15 puanla şu anda ligin tepesinde yer alacaktı.

“Hedefimiz şampiyonluksa her maça tıpkı ciddiyetle çıkmamız gerekiyor”

Takım ve maç ayırmadan her maça tıpkı ciddiyet ve konsantrasyon ile çıkmaları gerektiğine değinen Eroğlu, “Ben rakipler hakkında güçlü ya da zayıf diye yorum yapmıyorum. Bizim ne yapacağımız değerli. Şayet maksadımız şampiyonluksa her maça birebir ciddiyetle çıkmamız gerekiyor. Her maçta en yüksek performansı ortaya koyarak oynamamız gerekiyor ki kazanalım. Zira bu ligde yıllardır çalışıyorum. ‘Nasıl olsa yenerim’ dediğin anda farklı bir boyut alabiliyor. Kıymetli olan alandaki performans. Maçı çok isteyerek, gayret ortaya koyarak oynamanız gerekiyor. Biz de planımızı hafta hafta yapıyoruz. Bu hafta da Gençlerbirliği maçına hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Eroğlu, ayrıyeten Yusuf Abdioğlu’nun baldır kasında bir yırtık olduğunu ve 3-4 hafta alanlardan uzak kalacağını, Mücahit Albayrak’ın ise fibula kemiğinin başında kırık meydana geldiği için 7-8 hafta forma giyemeyeceğini söyledi.

Samsunspor’dan TFF’ye yabancı kuralı değişikliği başvurusu

Samsunspor Genel Müdürü Soner Soykan, grupların 5’i alanda 2’si yedek kulübesinde ve 1’i de 21 yaş altı olmak üzere toplam 8 yabancıyı takımda bulundurması kuralının, 5+3 olarak değişmesi için talepte bulunduklarını lisana getirerek, şunları söyledi:

“Lisans kuralı gereği ekipte kalan oyuncuların bizle çalışmasına federasyon müsaade vermişti. Tomane Mendes, Erald Çinari ve Ismael Diomande bu biçimde gruptan farklı çalışmalarını sürdürüyordu. TFF’ye müracaatlar yaptık. 5+2+1 (21 yaş altı) yabancı kuralının 5+3’e dönmesine yönelik müracaatta bulunduk. Hocamız Hüeyin Eroğlu, lisansı çıkartılmayan oyuncuları görmek istedi. Bu 3 oyuncu grupla çalışmalara başladı. Hocamız, devre ortasında da bizlere yararları olabilir diye bakıyor. TFF’den gelecek yanıtı bekliyoruz. Devre ortasında yahut devre ortası gelmeden bir kontenjan açılırsa takımın içerisinde bu futbolcuları kıymetlendirebiliriz.”

Exit mobile version