Doumbia Süper Lig’e geliyor

doumbia-super-lige-geliyor-vIHr6DtW.jpg

Süper Lig’e geri dönen Gençlerbirliği forvete dünyaca ünlü bir yıldız kazandırıyor. Kırmızı-Siyahlılar, Girona ile mukavelesini fesheden Seydou Doumbia’yla büyük ölçüde anlaştı. 31 yaşındaki golcü yarın imzaya geliyor.

Süper Lig’e veda ettikten sonra şampiyon olarak geri dönen Gençlerbirliği tezli bir takım kurmaya hazırlanıyor. Ankaragücü’nde çok başarılı bir dönemi geride bıraktıktan sonra Gençlerbirliği’nin başına geçen Mustafa Kaplan; Zargo Toure, Diallo, Flavio, Candeias üzere kaliteli isimleri ekibe kazandırmıştı. Başşehir grubunun şimdiki gayesi ise dünyaca ünlü bir forvet: Seydou Doumbia… Mesleğinde Roma, Lizbon, CSKA Moskova, Newcastle, Basel üzere Avrupa’nın esaslı gruplarının formasını giyen 31 yaşındaki golcü son olarak Girona’daydı. Kontratını karşılıklı anlaşarak fesheden Doumbia’nın Gençlerbirliği’nden gelen teklifi kabul ettiği öğrenildi. Tarafların kısa müddet içerisinde kontrat imzalamalarına kesin gözle bakılıyor.

Geçen dönem, 2. Lig’de 27 maça çıkan Alberk, 2 bin 272 dakika alanda kalarak elde edilen şampiyonlukta hisse sahibi oldu.

Menemenli Alberk de listede

Sol bek için ise amaç 2. Lig… Menemenspor’un genç sol beki Alberk Koç’a, Kasımpaşa ve Medipol Başakşehir’in akabinde Gençlerbirliği de talip oldu. Başşehir takımının 22 yaşındaki oyuncu için Sarı-Lacivertliler’e teklif sunduğu öğrenildi. Teklifi kıymetlendiren idare, lig başlamadan evvel Gençlerbirliği ile bir defa daha masaya oturacak. Menemenspor’un Alberk için en az 1 milyon TL fiyat biçtiği belirtildi. İzmir takımıyla 2020 yılına kadar mukavelesi bulunan Alberk Koç, Manisaspor altyapısından yetişip 2015-2016’da Menemen’e geldi.

Exit mobile version