Yaşlılar sokağa çıktı.

Kula’da yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 21 Mart tarihinden beri sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 10 Mayıs günü 4 saatlik verilen izinle sokaklara akın etti.

Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında 21 Mart’tan itibaren 65 yaş vr üstü vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandı. O tarihten sonra sokağa çıkamayan yaşlılara sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu gün 11.00 ile 15.00 arasında sokağa çıkma izni verildi. Bu izinle birlikte Kula’daki yaşlılar evlerinden çıkarak yürüyüş yaptı, parklarda dinlenerek temiz hava aldı.

Arkadaşları ile yaklaşık 2 aydır görüşemedikleri için birbirlerini özlediklerini söyleyen bir vatandaş ise, “2 aydır evlerimizdeyiz. Uzun bir aradan sonra ilk defa görüşüyoruz. 2 aydır çıkamadığımız için arkadaşlarımızla muhabbet edemedik. Arada böyle izin verilmesi bizim için çok iyi oldu. Hem arkadaşlarımızla hasret gideriyoruz, hem de yürüyüş yapıp temiz hava alıyoruz. Cumhurbaşkanı’mızdan Allah bin kere razı olsun.” ifadelerini kullandı. – MANİSA

Kaynak: İHA

Exit mobile version