Manisa gündem haberleri… Demirci Belediyesi 13 farklı çalışmayı kitap haline getirdi.

manisa-gundem-haberleri-demirci-belediyesi-13-farkli-calismayi-kitap-haline-getirdi-Ii8wjUuE.jpg

Manisa‘nın Demirci ilçesinde belediye tarafından 13 farklı çalışma kitap haline getirilerek kayıt altına alındı.

Akademisyenler, lokal araştırmacılar, öğretmenler ve vatandaşlar tarafından hazırlanan ve ilçenin tarihini, kültürünü, sanatını, edebiyatını, tarım ve iktisadını mevzu alan 13 derleme, ilçe belediyesince kitaplaştırıldı.

Belediyede ve çeşitli kurumlarda yer alan kitaplar, ilgililerin beğenisine sunuluyor.

Demirci Belediye Lideri Selami Selçuk, ilçenin kültür mirasını gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Demirci kadim bir kent. Çok eski vakitlerden günümüze kalan kültür mirasımız kelam konusu. Kültür mirasımıza sahip çıkmak için çalışmaları kitap haline getirilmesini sağlıyoruz. 8 yılda 13 derlemeyi kitaplaştırarak, kültür dünyamıza sunduk.” dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Çakmak da “Yerel idarelerin kitap çalışmaları çok değerli. Kitaplar kültür hazinesidir, gelecek nesillere aktarılması pahasını arttırır.” sözlerini kullandı.

“Demirci’nin Kelam Varlığı” ismini verdikleri bir yapıtı yakın vakitte kitaplaştırdıklarını vurgulayan Çakmak, şunları kaydetti:

“Demirci’ye bağlı 78 köyde kullanılan kelam varlığı tek elde toplandı. Türkmen oymaklarının ağır bir formda meskun olduğu Demirci bölgesi, bulunduğu coğrafik kaidelerden ötürü bölgedeki kelam varlığının dış tesirlerden izole olmasına ve eski Türkçe devrinden ağır izler taşımasına yer hazırlandı.”

Kaynak: AA / Nurullah Kalay – Şimdiki
Exit mobile version